снимка pixabayБългария стана първа в света по смъртност от К19. Надминахме

...
снимка pixabayБългария стана първа в света по смъртност от К19. Надминахме
Коментари Харесай

България е първа в света по смъртност от К19, надминахме и африканските страни

снимка pixabay

България стана първа в света по смъртност от К19. Надминахме и африканските страни. Това сочат последните данни на статистиката - разчетени от епидемиологът и учител в London School of Hygiene and Tropical Medicine доктор Петър Марков, който в този момент живее в Италия. Анализът си българинът пубилкува във Фейсбук, съобщи.

" Като трета, и по обясними аргументи последна част от тази черната статистика: през днешния ден графиката на междинния брой смъртни случаи от Ковид-19 (плаваща 7-дневна средна) на глава от популацията за България се прекръстоса с тази на Босна и Херцеговина. В България - приблизително 16,18 смъртни случая на 1 милион, в Босна и Херцеговина 16,07 на милион.

С това събитие България от през днешния ден към този момент е преди всичко в света по смъртност от Ковид-19. Иначе казано, от през днешния ден към този момент публично човек живеещ в България има средностатистически най-голям риск да почине от Ковид-19, спрямо жител на която и да било друга страна по света, било то в Африка, Америка Европа или Азия.

Това е. Този път няма да разясня – към този момент няма какво да се разяснява. ", написа той.

Преди дни доктор Марков прикани за налагане на по-строги ограничения в България, с цел да се ограничи разпространяването на болестта и да се понижи натискът върху здравната система.

Малко по-рано през днешния ден математикът Петър Велков предвижда още по-висок растеж на смъртността от ковид в идващите две седмици. Той чака броят на умрелите да скочи с 50 - 100%.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР